Ćevabdžinica Nune

O nama

"Davne 1966. godine, jedna od najstarijih ćevabdžinica u Sarajevu, ćevabdžinica „Nune“, počela da piše stranice svoje, sada već, duge i uspješne historije."
Ćevabdžinica Nune

"U srcu Sarajeva

Od samog početka, nalazi se na istoj lokaciji, u pasažu preko puta gradske tržnice „Markale“, u samom centru Sarajeva.
Prvi vlasnik ove male, danas već tradicijom bogate ćevabdžinice bio je Salem Ogrešević, kojeg je nakon odlaska u penziju naslijedio njegov sin Mustafa, u raji poznatiji kao Nune.
Nuneta svakodnevno možete vidjeti kako sa osmijehom i raširenih ruku dočekuje goste, ne samo našeg glavnog grada, nego i cijelog svijeta.

...tradicija duga 54 godine"

Ćevabdžinica Nune se smatra drugom najstarijom ćevabdžinicom u Sarajevu, koja je od svog otvaranja do danas , kako je spomenuto i na samom početku, ostala na istoj lokaciji, u ulici Ferhadija, na broju 12. Već pune 54 godine, recept i tradicija se prenose sa koljena na koljeno, te sa ponosom možemo reći da smo na taj način uspjeli da održimo duh porodice i dobrih porodičnih odnosa, koji su nas pozicionirali među najkvalitetnije sarajevske ugostiteljske objekte.

Dobrodošli i hvala na ukazanom povjerenju!

Historija i tradicija

Standardni kvalitet naših ćevapčića, sudžukica ili pljeskavica, naše usluge, kao i svega ostalog iz raznovrsne ponude, zadovoljne goste uvijek vraća kod Nuneta.
U prilog tome ide i činjenica, da je prvi gost koji je ikada kročio u naš objekat, još uvijek lojalan i rado viđen u našoj ćevabdžinici, dok je svoju tradicijiu posjeta prenio i na svoju porodicu. Naši ćevapi su prepoznatljivi kako u Sarajevu i cijeloj BiH, tako i u ostatku svijeta. Dokaz tome je, da se u dalekom Dubai-u (UAE), u jednom od najpoznatijih balkanskih restorana proizvode ćevapi isključivo po našoj recepturi. Tamošnji gosti koji se odluče da posjete našu zemlju, obavezno potraže lokaciju u Sarajevu na kojoj se nalazimo, kako bi upoznali nezaobilaznog Nuneta i probali najbolje ćevape u gradu, koji su ponos naše tradicije.

0
    0
    Detalji narudžbe
    Još uvijek niste ništa naručiliNazad na meni